Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Fotbalové derby (ne)má favorita

Sport

  13:54
Říká se to před každým zápasem mezi Spartou a Slavií. Pořád dokola. Derby prý nemá favorita. Rozdíly se mažou. V historii možná. Teď je situace odlišná. Tohle sobotní derby má favorita. Obrovského. Spartu.

Fanoušci Sparty ve fotbalovém derby. foto: ČTK

Ano, tenhle zápas je specifický, ale hlavně kvůli zájmu diváků a médií. Tradiční bitva mezi pražskými "S" není nikomu lhostejná.

On-line

Derby mezi pražskými "S" začíná v sobotu v 20:15. Utkání můžete sledovat na www.lidovky.cz/sport v podrobné on-line reportáži.

Těžko očekávat, že se slávisté během pár dní zvednou z bídy a semelou aktuálně nejlepší tým ligy. Vždyť jejich trápení se táhne už pátou sezonu. Teď dospělo k vrcholu, respektive ke dnu.

Absence dobrých výsledků, všeobecná kritika mířená na klub, kterou dovršil útok bandy hlupáků na autobus s hráči po zápase s Jabloncem. Tohle všechno kabinou tvrdě otřese.

Realita je taková, že Slavii patří 15.místo v lize, bojuje o záchranu, hráči si nevěří. Sparta je první, nemá problémy. Tohle se musí někde projevit. A projeví.

Trenér Koubek sice může v dlouhodobém horizontu tým pozvednout a vsadil bych se, že se mu to podaří. Před derby měl ale příliš málo času.

Autor: