Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Judista zaskočil činovníky

Sport

  22:00
PRAHA - České judo oslavuje. Od již pozapomenutého úspěchu Josefa Věnseka, který v roce 1991 vybojoval v Praze evropské stříbro, se čekalo na další mužskou medaili z vrcholného podniku dlouhých dvacet let. Až teď se sport na tatami dočkal opět – z mistrovství Evropy v Istanbulu přivezl Jaromír Ježek bronz.

Jaromír Ježek. foto: ČTK

Oslavy nemohou být dlouhé, neboť šampionát už byl součástí kvalifikace na olympiádu v Londýně 2012 a právě Ježek s dvojnásobným juniorským mistrem světa Lukášem Krpálkem, který nyní skončil v Istanbulu pátý, mají solidní postupové vyhlídky.

To všechno činovníci svazu juda rádi a ochotně vysvětlí včetně skutečnosti, že svaz má téměř osm tisíc aktivních členů. Protože Ježek prolomil dvacetileté čekání a to je přece paráda.

Jen jedno je zaskočilo – jakápak náleží judistovi odměna? Máme na to tabulky, snad by to mohlo být čtyřicet tisíc korun," krčili rameny činovníci v čele se svazovým šéfem Jiřím Dolejšem při včerejším setkání s novináři. Pouze jeden muž zůstal nad věcí – právě Jaromír Ježek. "No jo, už je to dvacet let, co jste to řešili naposledy," smál se chlapík, který už si svoje splnil.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!