130 let
Předseda FAČR Miroslav Pelta před sídlem asociace na pražském Strahově

Předseda FAČR Miroslav Pelta před sídlem asociace na pražském Strahově | foto: ČTK

Názor

TIME OUT LN: Kamery, lupiči a kopačky. Zprávy z českého fotbalu

Sport
  •   11:00
PRAHA - Už jsme si tak nějak zvykli na příliv podivných zpráv z vedení českého fotbalu. V posledních dnech jsme třeba zjistili, že za neúspěch v kvalifikaci mistrovství světa může... – no samozřejmě manažer Vladimír Šmicer! Kdo jiný také, že.

Když se volil nový šéf asociace, bylo zase normální, že když některé kluby podpořily Markétu Haindlovou (která by po zvolení podle svých slov vyhodila všechny včetně uklízeček), dostaly pak ony týmy nápadně vysoký počet červených karet při svých zápasech. Včera – v den, kdy disciplinární komise začala vyšetřovat sázkařskou aféru –, oznámila asociace, že ve svém sídle našla skrytou kameru.

Ta byla prý umístěna v recepci (což je zřejmě strategické a nejdůležitější místo) a podle bezpečnostního manažera Martina Syneckého asi měla sloužit zlodějům. Přitom se nabízí jednodušší a logičtější vysvětlení, které nezahrnuje zapojení vyzvědačů ani lupičů toužících po tajných lejstrech fotbalové byrokracie. To jen některá z televizních stanic točí další zábavný pořad Skrytá kamera. A tenhle by měl zaručeně úspěch...

Autor: Vojtěch Gibiš