Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Přeplácená extraliga

Sport

  22:30
PRAHA - Po případném krachu eurozóny hrozí světu další vlna finanční krize, během které by dle některých odhadů mohlo přijít o práci až 11 procent Čechů. Černé to předzvěsti v černě nejisté době. Pokud však hraje vaše dítě hokej, možná se vám investice vyplatí.

Liberec - Sparta Praha, hokejisté Jaroslav Kudrna (vlevo) z Liberce a Michal Sersen si v české extralize dobře vydělají i v době ekonomické krize foto: ČTK

Právě tahle hra se – co se týče výdělku – zdá být ze všech sportů v Česku vůbec nejvýhodnější. Nemusíte mířit ani do ciziny. Proč ne, ti nejlepší v extralize berou až půl milionu korun měsíčně, ovšem průměrný plat hráče se údajně pohybuje mezi 150 až 180 tisíci.

Na politiku můžete mít různý názor, avšak jen pro lepší představu – zhruba takovouto mzdu pobírá předseda české vlády. Tohle není sloupek, který chce tvrdit, že si hráči žijí v luxusu. Má jen poukázat – s plným vědomím, že hokej je bezesporu dřina – na mnohé případy přeplácení.

Přeplácení, do něhož se majitelé klubů dostali sami a teď tuší, že už není cesta zpět. Třeba právě tahle krize, která může zrovna vést k zavedení platových stropů, jim otevře oči a "problém" vyřeší.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...