Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Přestupový zákon tvrdých fotbalových loktů

Sport

  8:00
Je to drsný byznys, ty fotbalové přestupy. Plný ostrých loktů, neférových zákroků, faulů i kiksů. Ustupuje etika, citové vazby, mizí vzpomínky. Neplatí dohody.

Brno - Olomouc. Petr Buchta (vlevo) z Brna a Martin Doležal z Olomouce foto: ČTK

V příběhu nadějného olomouckého útočníka Martina Doležala jistě něco z výše uvedeného najdete. Není nutné se přiklánět k jedné straně, k Olomouci nebo k hráči a jeho agentovi. Sigma diletantsky řešila novou smlouvu svého klíčového útočníka.

Ten se pak nezachoval jako správný odchovanec ve chvíli, kdy klub potřebuje jeho pomoc v jarnímboji o záchranu. Manažer jistě dělal svou práci, chtěl vybojovat nejlepší podmínky pro klienta, ale také mohl ukázat shovívavější přístup.

Není výjimka, k čemu v případu Doležal došlo. Vzpomínáte, jak na podzim 1994 pozdější reprezentant Lokvenc odcházel z Hradce? On i východočeský klub se na přestupu domluvili s Žižkovem, jehož zástupci Lokvence ubytovali v hotelu na pražském nábřeží s tím, že smlouvu podepíší druhý den. Přes noc si však pro vytáhlého útočníka dojela Sparta.

Přestupy jsou tak někdy obchodem, ve kterém se nevyplácí spoléhat na druhé.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...