Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Příliš velká daň za Kubicův hazard

Sport

  22:52
PRAHA - Tragická nehoda polského pilota Roberta Kubici obletěla včera celý motoristický svět. Jeden z nejnadějnějších jezdců elitního seriálu formule 1 boural při regionální italské rallye a vážně si poranil nohu a ruku. Ještě odpoledne nebylo jisté, zda se podaří paži zachránit a nebude nutná amputace.

Robert Kubica a jeho zrušené auto. foto: Reprofoto

Motoristické magazíny (samozřejmě kromě prioritních obav o Kubicův život) řeší také budoucnost týmu Renault, který s určitostí přijde minimálně na část sezony o elitního jezdce. 

Čtěte více o Kubicově nehodě

Proč na to samé ale nemysleli zástupci týmu, když Polákovi povolili výjimku, která mu umožňuje start v rallye? Kubica je určitě mimořádný řidič, jenže rallye je také mimořádný hazard.

Fotbalisté by vyprávěli, jak nemohou v zimě lyžovat, a hokejisté si v létě zahrát fotbal s kamarády. Zkrátka to smlouva zamítá.  Je proto s podivem, že Kubica dostal pro takovýto risk povolení. Zvláště pak od manažerů, mezi nimiž proudí tolik milionů.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...