Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Raději doma než v Srbsku

Davis Cup

  23:00
PRAHA - Čeští tenisté v čele s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem dali fanouškům dva dárky najednou. Podle předpokladů porazili v prvním kole Davisova poháru Italy hladce 4:1, a navíc je tu příslib, že ve čtvrtfinále přijede do Prahy světový hráč číslo jedna Novak Djokovič.

Nejlepší tenista světa Srb Novak Djokovič na návštěvě u britského premiéra Davida Camerona. Najde si v dubnu čas i na čtvrtfinále Davis Cupu v Česku? foto: Reuters

Pravda, oni sami z toho asi tak velkou radost nemají. Srbský tým s vítězem čtyř z posledních pěti grandslamových turnajů Djokovičem a nebezpečnými Jankem Tipsarevičem a Viktorem Trojckým je asi ta nejhorší možná volba z osudí.

Na věc se dá koukat ale i z opačné strany. Štěpánek s Berdychem už po prohraném finále se Španěly v roce 2009 fanouškům slíbili, že tu salátovou mísu stejně jednou vyhrají.

A vzhledem k současné formě Srbů s Djokovičem se na cestě k tomuto snu balkánskému soupeři jen těžko vyhnou. Pak mají rozhodně větší šanci letos doma než třeba za rok na horké srbské půdě.

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...