Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Řebíčkovy experimenty aneb ztráta času po rusku

Sport

  7:00
Byla to jen ztráta času, což je stav, který nikdy nepřinesl nic dobrého. Stejně tak nic dobrého nepřinesla fotbalové Slavie snaha získat pro klub ruského investora. Způsobilo to jen těžkosti a rozpaky.

Majitel Slavie Aleš Řebíček. foto: © ČTKČeská pozice

Klubový majitel Aleš Řebíček o tom jednal od loňského podzimu, v minulých dnech ta možnost padla. Bylo to osm měsíců planých nadějí, že se klub podaří finančně stabilizovat.

Jen šťastnou shodou okolností experimenty ruských průzkumníků, které si možný nový akcionář během do klubu dosadil, neposlaly Slavii do druhé ligy. I tak to pod vedením Alexe Pastoora byla pro Slavii nejhorší sezona v historii české ligy.

ČTĚTE VÍCE

Příchod nizozemského kouče po druhém jarním kole odnesl vyhazovem Miroslav Koubek, trenér se solidním kreditem. Pár týdnů předtím se vzdal angažmá u reprezentační devatenáctky, aby všechny síly mohl věnovat Slavii. Po společném rozhodnutí sportovního ředitele Karola Kisela a Igora Kornějeva, což byl hlavní člověk možného ruského akcionáře, tak vlastně přišel o dvě zaměstnání. A bez práce je dodnes.

Autor: