130 let
Finsko - Česko.

Finsko - Česko. | foto: ČTK

Názor

TIME OUT LN: Sbírání porážek hokejových mistrů světa už nudí

Sport
  •   22:00
PRAHA - Jasně poslední na Švédských hokejových hrách, poslední v hodnocení Euro Hockey Tour. Za posledních pět let se české reprezentaci povedlo vyhrát jen jeden z turnajů, na kterých se během sezony potkávají čtyři hokejové velmoci. O víkendu bilanci k pláči hokejisté znovu podtrhli. Přínosnější bylo pospat si po obědě na gauči než sledovat přenosy ze Stockholmu.

Trenér Hadamczik může argumentovat, že není důvod k panice, hodnotí se až umístění na mistrovství světa. To je pravda, ale nevyvrací pochybnosti, k čemu podobné prověrky vlastně slouží. Nominaci na šampionát si v nich stejně zajistí minimum hráčů, přednost budou mít borci z NHL.

Kdyby se národní tým dokázal na zdánlivě bezvýznamné akci jednou vyburcovat k lepším výsledkům, fanoušci, smíření dopředu s neúspěchem, by to určitě ocenili.

Sbírání porážek už nudí.

5 SPORTOVNÍCH VRCHOLŮ TÝDNE

1. ČTVRTEK - FC Liverpool se ukáže na Spartě: Tak zvučný soupeř do Česka už dlouho nedorazil. Fotbalisty Sparty čeká první zápas s Liverpoolem ve vyřazovací části Evropské ligy. Zatímco anglický velkoklub se po výměně trenéra v posledních týdnech zlepšuje, pohodu ve Spartě na konci zimní přípravy poznamenal skandál. Český mistr nasadil hráče omluvené z reprezentace do přípravného zápasu pod jinými jmény.

2. OD ÚTERÝ DO NEDĚLE - V extralize končí boj o play off: Po posledních třech kolech základní části bude jasné, kdo se v hokejové extralize vejde do nejlepší desítky pro play off. Dohnat čtyřbodovou ztrátu se pokusí zatím jedenáctá Kometa Brno. K zisku Prezidentova poháru pro nejlepší tým základní části má nejblíž vedoucí Třinec.

3. SOBOTA - Záhrobská jede na MS slalom: Největší česká naděje na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování se pokusí zachránit nepovedenou sezonu. Šárka Záhrobská se rozhodla na poslední chvíli vynechat na šampionátu v GarmischPartenkirchenu páteční superkombinaci a soustředí všechny síly na slalom, což je její parádní disciplína. V něm bude útočit na svoji čtvrtou medaili z mistrovství světa.

4. ÚTERÝ A STŘEDA - Rozstřílí se Messi v LM? První čtyři osmifinále má na programu Liga mistrů. Pozornost fanoušků nejvíc přitáhne středeční souboj londýnského Arsenalu s Barcelonou. Minulý rok nabídly zápasy obou soupeřů nezapomenutelné momenty a čtyři góly Lionela Messiho v odvetě na Nou Campu.

5. NEDĚLE - NHL znovu pod širým nebem: Hokej v zámoří se letos již podruhé bude hrát bez střechy. Zápas NHL mezi domácími Calgary a Montrealem se uskuteční na univerzitním stadionu s kapacitou až 46 tisíc diváků.

Autor: Petr Adam