130 let
Plzeň - Sparta (kuriózní srážka)

Plzeň - Sparta (kuriózní srážka) | foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Názor

TIME OUT LN: Sparťané, mistři kalamit. Jakou si vymyslí příště?

Sport
  •   18:00
PRAHA - Když sledujete počínání Sparty od začátku sezony, máte pocit, že i kdyby klub z Letné zrovna neměl žádné problémy, musel by si je stejně vymyslet.

Kdo z vás dobrovolně rozlije mléko na podlahu a potom ho začne vytírat? Ve Spartě to dělají opakovaně. Sobotní prohra v Plzni je posledním z kiksů, kterým se mohl úřadující mistr pohodlně vyhnout. A to pomiňme Řepkův plivanec či falešná jména na dresech.

Série selhání začala už vyřazením v předkole Ligy mistrů od slabé Žiliny. Pověst si museli sparťané napravovat v Evropské lize. I v domácí soutěži nabrali na podzim velkou ztrátu, kterou těžce stahovali. O víkendu mohli vzít situaci zpátky do vlastních rukou a zase zvolili opačné řešení. V Plzni prohráli klíčový zápas, jen jednou vystřelili na branku. To je slabota... Až to vypadá, že si Řepka a spol. libují ve šlamastykách. Těžko říct, jestli tuší, že příležitostí k nápravě ubývá.

Už deset kol před koncem ligy se dá bez obav říci pouze jediné. Fotbalisté Sparty umějí mistrovsky vytvářet kalamity. Za to jim ale nikdo pohár nedá.

Autor: Petr Adam