Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Sprinterská proměna Zuzany Hejnové

Sport

  6:00
PRAHA - Když na podzim oznámila Barbora Špotáková přerušení kariéry kvůli těhotenství, leckdo se bál, jak to bude dál s českou atletikou. Vždyť oštěpařská královna byla doslova „továrnou“ na medaile, navíc nejčastěji na ty nejblyštivější.

Česká překážkářka Zuzana Hejnová foto: Reuters

Obavy o konci zlatých dob se ale nenaplnily. Ba právě naopak. Zuzana Hejnová, novopečená mistryně světa, ukázala včera v Moskvě – i během celé sezony – dominanci, kterou se z českých atletů mohla v posledních letech chlubit právě jen Špotáková.

ČTĚTE TAKÉ

Hejnová se loni blýskla bronzovou olympijskou medailí, ale místo na nejvyšších stupních vítězů patřilo jiným. Vždyť na mistrovství Evropy ji předběhla i její kolegyně z reprezentace Denisa Rosolová a v Diamantové lize byla také „až“ třetí.

Kde se tedy vzala proměna v suverénní sprinterku, která letos utekla všude všem? Stojí za tím i podzimní přechod k novému trenérovi (Daliboru Kupkovi) a do nového prostředí.

Ne nadarmo se říká, že nové koště dobře mete…

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...