Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Asijský tenisový cirkus. Stačí zamávat bankovkama a hvězdy se hrnou

Asie

  8:00
PRAHA - Trochu to připomíná chování rozdavačných šejků z bohatého Kataru. Peníze = nekonečná moc. Zakladatelé Asijské tenisové ligy (IPTL) oslovili největší hvězdy ve svém oboru, tučným honorářem zlákali i Andreho Agassiho či Petea Samprase a nová soutěž byla na světě.

Novak Djokovič přichází na utkání s Tomášem Berdychem. foto: Reuters

Čtyři družstva, netradiční formát i podivná pravidla (hraje se bez výhod, čas mezi jednotlivými výměnami hlídají stopky). Liga už má za sebou řadu duelů, v Dubaji slavnostně skončí 13. prosince.

Organizátoři se netají informací, že tenisty přivábili na královské peníze. Mezi nejzvučnější jména jednoduše pohodili návnadu. A většina z nich se chytla.

Šílenost. Jako by nestačilo, že tenisté stráví na cestách během ročníku nespočet hodin. Vyrovnávají se s časovými posuny i odlišným počasím. Po posledním grandslamu sezony si navíc začínají mnozí z nich stěžovat na sílící únavu...

A teď? Stačí zamávat bankovkami a smetánka bílého sportu si to ihned po sezoně namíří do Asie. Na turnaj, který o ničem nerozhoduje.

Jistě, Berdych a spol. se na kurtu rozhodně nevydají z posledních sil. Show si užívají, do kamer rozdávají úsměvy, diváci jim za odměnu aplaudují vestoje. Po několikaměsíční dřině by ale znavená těla raději uvítala regeneraci a poctivý trénink. Z něj ovšem odměny v řádech statisíců dolarů jen tak „nekápnou“.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...