Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Uspěje v jednáních o NHL konečně logika?

Sport

  20:00
PRAHA - Za pět minut dvanáct. Nebo spíše za minutu dvanáct. Tak by se dala označit jednání v NHL. Zástupci hráčů a nejlepší hokejové ligy světa po více než dvoutýdenním uraženém mlčení usedli k jednacímu stolu a pokusí se zachránit sezonu.

Komisionář NHL Gary Bettman foto: ČTK

Komisionář NHL Gary Bettman i šéf odborů Donald Fehr dosud předváděli nebezpečnou hru. Nechtěli o moc ustoupit a častokrát si přes média vyměňovali peprné vzkazy. Při pondělním jednání ale oba pánové působili umírněně, ostrý jazyk byl minulostí. I to je známka, že diskuse jdou do finále, poslední možný termín pro zkrácený ročník s 48 zápasy je totiž 19. leden.

Majitelé klubů podle zákulisních informací komisionáři vzkázali, že zahozená sezona není možností. A stejně tak si většina hokejistů přeje už hrát. Když se kvůli výluce nehrálo před osmi lety, stálo to tehdy šéfa odborů Boba Goodenowa místo. Teď je ve hře nejen Fehrova, ale asi i Bettmanova pozice.

Co z toho všeho vychází? Jednoduchá rovnice. Buď uspěje na jedné straně liga, hráči a fanoušci, nebo na straně druhé prohrají všichni. Logika však v tomhle sporu zatím nevítězila...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...