Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Zachrání neslavnou sezonu Argentina?

Sport

  8:18
PRAHA - Je to takový krok zpět. V minulých letech to vypadalo, že se několik českých tenistů usadí ve světové špičce. Když před dvěma lety vyhrála Petra Kvitová Wimbledon, mluvilo se o jejím útoku na post světové jedničky. Jenže místo toho příští týden opustí první desítku.

Petra Kvitová se loučí s US Open. foto: ČTK

V úterý se s US Open rozloučil Tomáš Berdych a ani on – přestože je na pátém místě žebříčku, nejvýše v kariéře – nedokázal letos dojít dál než do čtvrtfinále grandslamu.

Nedařilo se ani dvojici Andrea Hlaváčková – Lucie Hradecká. Pryč jsou loňské „sněhy“, kdy válčily o dva grandslamy, olympijské zlato a vyhrály čtyři turnaje. Letos se mohou chlubit jen triumfem z Budapešti. Nutno přiznat, že mimořádné úspěchy minulých let byly spíše výjimkou. Vždyť podobnou bilanci neměly ani některé „velké“ tenisové země.

Český tenisový fanoušek ale nemusí tuhle sezonu ještě úplně odepisovat. Vždyť je tu semifinále Davis Cupu s Argentinou, které se hraje v Praze už příští pátek.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...