Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Zpackané stěhování fotbalových klubů 'počesku'

Sport

  11:29
PRAHA - Dva fotbalové kluby na jednom stadionu? V Evropě nic neobvyklého. Na stěhování Bohemians 1905 do Edenu, kde byla doma Slavia, je však od začátku všechno špatně.

Fanoušci Bohemky protestují proti stěhování do Edenu. foto: ČTK

Citlivou záležitost naservírovaly oba kluby fanouškům bez špetky diplomacie, narychlo a bez debat. Jako by stěhování druhého klubu do Edenu zaskočilo i je. Přitom se s takovou variantou počítalo už v projektu stadionu.

BOJKOT V EDENU: přemlouvání nezabralo. V pátek přijde skutečný test - VÍCE ČTĚTE ZDE!

Máslo na hlavě však mají i samotní fanoušci. Jistě, svými penězi plní rozpočty klubů, a proto mají právo si stěžovat. Třeba i tím, že nepůjdou na stadion. Obětovat ale báječnou atmosféru, kterou Slavii a Bohemians všichni závidí, ve jménu vlastní hrdosti, jako argument neobstojí.

Nemělo by se zapomínat, že právě otevření moderního Edenu posunulo před dvěma lety český fotbal o velký krok kupředu. A spory kolem stejného stadionu by ho teď snadno mohly zase srazit zpět do bahna. A to by byla škoda.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...