Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Vízek: Kdokoliv může překvapit

Sport

  22:04
PRAHA - Olympijský vítěz opět tipuje pro SportReport a říká: Čekám další dramatické zápasy. Tentokrát je to hodně těžké kolo. Kromě Boleslavi není žádná tutovka a překvapit může kterékoliv mužstvo.

Ladislav Vízek (vpravo) s Lukášem Pollertem. foto: Lidové noviny

Vízkův tip 2. kolo

Utkání  tip skutečnost   
Ml. Boleslav - Zlín     1       1 (1:0)
Olomouc - Plzeň     0      1 (2:1)
Kladno - Sparta     2      2 (0:2)
Brno - Liberec     1         1 (4:1)  
Žižkov - Teplice     2      1 (3:0)
Č. Budějovice - Bohemians     1      0 (0:0)
Jablonec - Ostrava     2      1 (2:1)
         

Neděle 10. srpna:
10:15 Viktoria Žižkov - FK Teplice, tip 2
Tady vsadím na měnší překvapení. Podle Rady mají Teplice velmi dobrý tým a Jun se chytil. Budějovicím dali čtyřku, je to kompaktní tým bez hvězd. Na Žižkově není nijak bouřlivé prostředí a dá se tam hrát. Z toho mi vychází dvojka.

17:00 FK Mladá Bolslav - FC Tescoma Zlín, tip 1
Tutová jednička. Pravděpodobně (smích). Domácí mají dobré mužstvo a velké ambice. Jasný zápas, a bude to minimálně o dva góly. Určitě bych si vsadil handicap.

SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň, tip 0
Viděl jsem poslední zápas Olomouce a Bohemka byla hodně špatná. Plzeň má dobrý tým a tady neprohraje. Možná bych si tipnul i 02, pokud by to šlo. Na západě Čech dali kolem Horvátha dohromady dobrý tým a mohli by urvat tři body.

SK Kladno - AC Sparta Praha, tip 2
Na první pohled jasný zápas, ale myslím, že to bude boj. Sparta s tím jedním hrotem moc nekouše, mluvil jsem se Šilhavým a prý je na Kladně dobrý základ a naposledy hráli v Ostravě dobře. Nakonec to tam ale Sparta nejspíš o gól vydře.

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha, tip 1
To bude další průšvih. Kapr mi sice tvrdil, že tam jedou vyhrát, ale já mu to moc nevěřím. V prvním zápase hráli fakt špatně, takže se jedná vlastně o souboj dvou týmů, které jsou hned od začátku aspiranti na sestup. Budějovice dostali čtyřku a společně s motivací nového trenéra by mohli zúročit domácí prostředí.

20:15 1. FC Brno - FC Slovan Liberec, tip 1
To bude zápas dvou těžkých týmů. Oba vyhrály, Liberec dokonce poraziil Slavii. Ale ve vyrovnaném souboji by mohlo hrát roli domácí prostředí. Lidi je budou hnát, a tak se přikláním k Brnu.

Pondělí 11. srpna
20:00
FK Jablonec -  FC Baník Ostrava, tip 2
Jak jsem říkal, všechno je to hrozně těžké. Ani jedno utkání se mi zrovna nelíbí, vyjma Boleslavi. Jablonec už vloni v závěru konsolidoval tým. Komňacký to tam srovnal, makaj a jsou pohybliví. Ale přeci jenom v Ostravě je Svěrkoš a teď i Galásek. Svěrkoš dá góla a žádného nedostanou.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...