Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Všichni na návratu Schumiho vydělají, ale co samotná legenda?

Ta zpráva přišla jako blesk z čistého nebe. Čtyřicetiletá motoristická legenda Michael Schumacher se vrací na scénu. Proti všem předpokladům nejspíše až do konce sezony nahradí v kokpitu Ferrari zraněného kamaráda Felipe Massu. Jenže jeho fanoušci se kromě jiného ptají: není to z jeho strany příliš velký risk?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

abc

30. 7. 2009 14:05
Proč ne?

Od určité úrovně už člověk nepotřebuje nikomu nic dokazovat. Ten, kdo dokázal vše dosažitelné, už o své úspěchy nemůže přijít. Může si dovolit comeback i s rizikem, že neuspěje. Třeba jen proto, že se mu stýská.

Spekulace o „rizicích“ a „pošramocené pověsti“ plodí vesměs jen novináři. Mnozí nechápou, proč třeba sportovec neodejde takzvaně na vrcholu kariéry. A proč by měl, když má vyděláno, zdraví mu slouží a může si dovolit závodit dál jen pro radost?

Jediným korektivem je zdraví a posouzení toho, jestli comebackem neriskuje ublížení sobě (např. starší boxer) nebo druhým (např. zaviněná kolize v motorismu).

0 0
možnosti

Demosthenes

30. 7. 2009 13:52
Uz se tesim

Nevim jak navrat Mr.Schumachera ve 40 letech dopadne.. nicmene jedno vim jiste.. po dlouhych letech se zase opravdu tesim na VC Formule 1.

Tu jsem posledni dobou prestal sledovat pro nezajimavost. Nesmyslna menici se pravidla, same hloupe zmeny.. absence skutecnych osobnosti.

0 0
možnosti