Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zbytečné mistrovství

Sport

  13:03
PRAHA - O víkendu začalo v Kanadě další hokejové mistrovství světa. Všiml si toho kromě hokejových fanoušků ještě někdo? V Kanadě těžko. NHL nyní žije bojem o Stanley Cup, kterému "nějaké“ mistrovství světa nemůže konkurovat ani omylem. Co na tom, že se šampionát koná v kolébce hokeje vůbec poprvé?

Kanada drtí soupeře, ale domácí fanoušky to moc nebere. foto: AFP

 Každého fanouška NHL stejně zajímá, proč z play off vypadli Montreal Canadiens a kam až se mohou probojovat Pittsburgh Penguins. Když chcete o MS najít informace třeba na webu sportovní stanice ESPN, musíte stránky takřka "přehrabat vidlemi“, než naleznete strohé agenturní zpravodajství.

A co v Česku? I tady je, jak se zdá, tradiční hokejová horečka utlumená. Jistě, kdyby se národní tým dostal do finále, lze opět čekat přenosy na náměstích a namalované vlaječky na dívčích tvářích, ale zatím je ticho po pěšině. Není se čemu divit – slunné počasí láká spíše k výletům než ke sledování tradičně nudných zápasů v základní skupině. Navíc tím, že je šampionát až v daleké Kanadě, zmizelo lákadlo v podobě výletu na pivo a na hokej třeba do Vídně.


Formát MS je pasé, každoroční rytmus se omrzel: hokejová generalita musí zvážit prodloužení cyklu mezi šampionáty. Jinak bude turnaj úplně pro smích.

Autor: