Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

46. minuta
Asi ne, kapitán Neill dostává hned po několika vteřinách druhé půle žlutou kartu!
46. minuta
důležité
Druhý poločas právě začal! Vzpamatují se Australané? Chybujícího Grellu nahradil Holman.
45. minuta
První poločas je za námi, Němci vedou 2:0 naprosto zaslouženě, gólových příležitostí si připravili na šest, sedm branek. Australané po odvážném začátku totálně vypadli z role. Za 15 minut opět na shledanou.
44. minuta
První půle se blíží ke konci, Australané na nějaké ofenzivní rejdy nemají sílu a schopnosti, Němci viditelně ubrali plyn.
40. minuta
Německo
Němci si dělají co chtějí. Podolski vyslal do úniku Özila, ten přesprintoval pomalého stopera Austrálie Neilla, jeho klička gólmanovi ale byla příliš dlouhá.
39. minuta
Německo
Další krásná akce Němců - Özil našel dloubáčkem Lahma, jeho prudký centr do vápna našel hlavu Khediry, ten ale přestřelil.
A australský kouč Verbeeck chystá první střídání.
37. minuta
Německo
Müller si dělá na pravé straně, co chce. Vybojoval další roh, ten ale nyní k dalšímu ohrožení australské branky nevedl.
34. minuta
V náznaku šance se objevili Australané, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Protinožci se vzpamatovávají ze dvou tvrdých úderů.
31. minuta
Německo
Klose a Özil si nyní své role obrátili, německý kanonýr nahrával benjamínkovi výběru kouče Löwa do další gólové akce, Schwarzer míč jen zpomalil, na roh jej odvrátil až z brankové čáry stoper Neill.
26. minuta
gól

Góóóól! Miroslav Klose se konečně trefil, pojedenácté v kariéře na MS. Lahm z pravé strany krásně nacentroval, australští stopeři se nedomluvili s gólmanem Schwarzerem a Klose neměl problém všechny předskočit a zavěsit - 2:0.

  • Německo - Austrálie (Klose střílí gól).

    Německo - Austrálie (Klose střílí gól). / Autor: Reuters

24. minuta
Německo
Klose v další obrovské šanci. Opět rychlá kolmice na Podolskiho, ten předložil na maé vápno svému útočnému parťákovi, který ale minul!
22. minuta
Německo
Özil byl faulován ve středu hřiště, Němci rychle rozehráli, Müller z pravé centry ostře nacentroval, jeho pobídka byla ale o metr delší než by Klose a Podolski potřebovali.
20. minuta
Agilní García natáhl z velké dálky, ale také hodně minul Neureovu branku.
20. minuta
Nyní se hraje především kolem půlící čáry, ani jeden tým se na dostřel brance soupeře nedostává.
16. minuta
Austrálie
Pod dlouhé době zaútočila Austrálie, pas byl však příliš dlouhý a skončil v autu.
14. minuta
Klose se hnal za další kolmicí, ale tentokrát byl podle sudí v ofsajdu. Podle televizních záběrů nikoliv.
11. minuta
Do další šance se hnal Özil, chtěl si vymodlit faul, místo toho dostal od hlavního žlutou kartu za filmování. Zaslouženě!
8. minuta
gól

Góóóól! Němci vedou! Müller si naběhl na kolmici od Özila, nacentroval pod sebe a Podolski z první napálil míč pod břevno. Schwarzer si sice šáhl na míč, gólu ale zabránit nedokázal.

  • Německo - Austrálie (Podolski střílí branku).

    Německo - Austrálie (Podolski střílí branku). / Autor: Reuters

7. minuta
Německo
V obrovské šanci Klose, jeho bomba ze 20 metrů ale mířila jen doprostřed branky, následnou dorážku zblokovali Australané na roh!

Nepřehlédněte

Německo: 1 M. Neuer - 16 P. Lahm, 3 A. Friedrich, 17 P. Mertesacker, 14 H. Badstuber - 13 T. Müller, 7 B. Schweinsteiger, 8 M. Özil (74. Gómez), 6 S. Khedira - 10 L. Podolski (81. Marin), 11 M. Klose (69. Cacau)
Austrálie: 1 M. Schwarzer - 8 L. Wilkshire, 3 C. Moore, 2 L. Neill, 11 S. Chipperfield - 7 B. Emerton (74. Jedinak), 16 C. Valeri, 13 V. Grella (46. Holman), 19 R. Garcia (64. Rukavytsya) - 4 T. Cahill, 5 J. Culina

Rozhodčí: Rodriguez (Mexiko) - Camargo (Mexiko), Morin (Mexiko)