Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Omlouváme se brazilskému lidu, opakovali domácí fotbalisté

Sport

  9:44
BRASILIA/PRAHA - Minule jim po tvářích tekly slzy, teď z výrazů v obličejích brazilských fotbalistů šlo vyčíst zoufalství a zmar. „Takhle končit, to jsme si snad ani nezasloužili,“ prohodil kapitán Thiago Silva po porážce 0:3 s Nizozemskem v souboji o třetí příčku. Brazílie tak na domácím mistrovství světa skončila bez medaile.

...Domácí fotbalisté však příliš nepřesvědčili. Favorizovaný kádr byl pod obrovským tlakem, přesto vyhrál svoji skupinu. V semifinále ale dostal od Němců sedm gólů a celkově skončil čtvrtý... foto: ČTK/AP

Dva poslední zápasy, dvě vysoké porážky, skóre 1:10. Brazilci se loučili s domácím šampionátem tristně a z tribun krásného stadionu v hlavním městě Brasílii slyšeli ohlušující pískot.

"Na to mají právo, je to normální. Musí cítit obrovské zklamání,"  prohlásil Thiago Silva v pozápasovém televizním rozhovoru. 

Scolariho konec? Rozhodne svaz

Trenér brazilských fotbalistů Luiz Felipe Scolari si před šampionátem stanovil jasný cíl: jedině zlato!

Jeho svěřenci však skončili čtvrtí a Scolariho budoucnost u reprezentace je nejistá. „Ale s vámi moji budoucnost řešit nebudu," pronesl k novinářům na tiskové konferenci.

„Rozhodne prezident svazu,“ dodal kouč.

Další slova však byla podobná jako po utkání s Německem. "Omlouváme se brazilskému lidu," řekl Silva. 

"Měli jsem sen, ale ten se nám nesplnil. Je těžké takhle končit, jít domů a říct, že to neklaplo," poznamenal Silva.

Záložník Oscar, jeden z mála Brazilců, který nepropadl, poznamenal: "Snažili jsme, zkoušeli všechno možné, hráli až do konce... Jsme všichni strašně smutní, stejně jako všichni fanoušci."

I další středopolař Ramires se omlouval fanouškům. "Omlouváme se brazilskému lidu," opakoval tradiční formulku po nevydařených zápasech.

Kolikrát už to fanoušci za posledních pět dnů slyšeli, především po semifinálovém debaklu 1:7 s Německem.

"Tohle si všichni budeme pamatovat do konce života," řekl Ramires. "Musíme zvednout hlavu a hledat oporu v našich rodinách."

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!