Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Americké plavce přepadli v noci v taxíku v Riu. Vraceli se z Francouzského domu

Sport

  22:00
RIO DE JANEIRO - Americký olympijský vítěz Ryan Lochte a tři jeho parťáci z plaveckého týmu byli v noci na neděli v Riu oloupeni, když se v noci vraceli taxíkem z Francouzského domu do olympijské vesnice. Lupiči, kteří se vydávali za policisty a byli ozbrojení, je zastavili a sebrali jim peníze.

Ryan Lochte foto: Reuters

„Zastavili náš taxík a ukázali policejní odznak. Vytáhli zbraně a řekli nám, abychom si lehli na zem. Já jsem odmítl s tím, že jsme neudělali nic špatného. Ten chlap vytáhl zbraň, natáhl kohoutek, přiložil mi ji na čelo a řekl: ‚Na zem‘. Dal jsem ruce nahoru a poslechl,“ řekl Lochte pro NBC.

Ryan Lochte v Riu.
Ryan Lochte v Riu.

„Vzal naše peníze, moji peněženku, mobilní telefon a doklady mi zůstaly,“ doplnil dvaatřicetiletý Lochte, který v Riu získal zlato se štafetou na 4x200 metrů volný způsob. V taxíku s ním bylo trio Gunnar Bentz, Jack Congera a Jimmy Feigen. „Všichni čtyři sportovci jsou v bezpečí a spolupracují s úřady,“ prohlásil mluvčí olympijského výboru USA Patrick Sandusky.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...