Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Berdych se na Federera těší

Sport

  12:25
PEKING - Pouze jednou v kariéře dokázal český tenista Tomáš Berdych porazit světovou jedničku posledních let Rogera Federera. O senzační výsledek se postaral před čtyřmi lety na olympijských hrách v Aténách, kde tehdejšímu králi tenisu vystavil stop v druhém kole. Na olympiádě v Pekingu podle všeho dojde na reprízu jejich souboje, tentokrát v duelu třetího kola.

Roger Federer se v 3.kole potká s Tomášem Berdychem. foto: AFP

"Moc lepších zápasů si člověk přát nemůže. Asi to bude večer a na centru. Určitě to bude hezký zápas. Nemám důvod, proč bych se z toho stresoval," řekl Berdych novinářům po dnešní výhře v druhém kole nad Italem Andreasem Seppim.

V té chvíli ještě nevěděl, jestli přes nástrahy druhého kole přejde i fenomenální Švýcar, ale předpokládal, že se tak stane. "Na jednu stranu by určitě bylo lepší mít přijatelnější los, na druhou stranu si člověk může říci, co více si přát. Těším na zápas a jak se říká, šance je vždy," uvedl dvaadvacetiletý tenista.

Federer na turnajích před olympiádou nepodával zrovna excelentní výkony a připsal si několik nečekaných porážek. Podle Berdycha si ale stále drží svůj vysoký standard. Svého očekávaného soupeře sledoval v části jeho úvodního vystoupení proti Dmitriji Tursunovovi z Ruska a moc radosti mu neudělal. Hrál totiž velmi dobře.

"Myslel jsem si, že by to mohlo být docela vyrovnané utkání, protože Rus hraje poměrně dobře. Ale když jsem ho viděl, tak v zápase to byl starý dobrý Roger. Předváděl tenis jako před rokem. Možná z něj ten tlak trochu spadl a vše si urovnal. Do konce roku bude opět hodně nepříjemný," předpokládá Berdych. V Pekingu má navíc Federer velkou motivaci uspět. Olympijský turnaj totiž ještě nikdy v kariéře nevyhrál.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...