Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Češi na hrách: zlato získal Svoboda, Veselý skončil čtvrtý

Sport

  7:00
Neměli jste čas sledovat výsledky Čechů na letní olympiádě v Londýně? Vybrali jsme pro vás nejdůležitější události 16. soutěžního dne v podání českých sportovců.

Pětibojař David Svoboda foto: ČTK

Česko má třetí zlato, získal ho pětibojař Svoboda
David Svoboda vybojoval premiérové české olympijské zlato v moderním pětiboji. V sobotním závodě v olympijském rekordu porazil v závěru kombinované disciplíny běhu a střelby Číňana Cchao Čung-žunga a získal pro Českou republiku v Londýně devátou medaili, třetí zlatou po veslařce Miroslavě Knapkové a oštěpařce Barboře Špotákové. Ondřej Polívka skončil patnáctý.

ČTĚTE VÍCE

Oštěpař Veselý stačil jen na čtvrté místo
Oštěpař Vítězslav Veselý skončil na olympijských hrách v Londýně čtvrtý. Ve finále hodil 83,34 metru, o rovných pět metrů méně než v kvalifikaci, a zopakoval umístění z loňského mistrovství světa v Tegu. K bronzové medaili mu chybělo 78 centimetrů.

ČTĚTE VÍCE

Kateřina Nash v cross country dojela na 14. místě
Česká bikerka Kateřina Nash dojela v olympijském závodě v cross country na 14. místě. Vítězkou se stala třiadvacetiletá Francouzka Julie Bressetová před zkušenou Němkou Sabine Spitzovou a Američankou Georgií Gouldovou.

ČTĚTE VÍCE

"Rychlý holky" doběhly ve štafetě sedmé
Česká štafeta na 4x400 metrů Denisa Rosolová, Zuzana Bergrová, Jitka Bartoničková, Zuzana Hejnová skončila ve finále olympijských her v Londýně sedmá. Z původně osmého místa se posunula po diskvalifikaci Nigérie. Zvítězily Američanky před Ruskem a Jamajkou.

ČTĚTE VÍCE

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!