Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Dva nejlepší čeští judisté historie. Krpálek se sešel s Františkem Koudelkou

Sport

  10:30
PRAHA - František Koudelka, STS Chvojkovice-Brod. Roztržitá postava z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje, byl až do triumfu Lukáše Krpálka na olympijských hrách v Riu de Janeiro nejznámějším českým judistou. Teď se oba muži v popularitě vyrovnali. Krpálek se navíc ve středu s Koudelkovým představitelem, hercem Luďkem Sobotou, sešel, aby si s dosud nejznámějším judistou u nás pořídil selfie.

Lukáš Krpálek (vpravo) se v popularitě nyní vyrovnal slavnému Františku Koudelkovi. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Dvoumetrový Krpálek si užívá popularitu, maskovat se mu nedaří. Je to hrdina, tvrdí Prskavec

„Tak nás tady máte! Jak říkáte, dva nejslavnější judisté!“ napsal k fotografii se Sobotou vítěz kategorie do 100 kilogramů.

Sobota v roli venkovského prosťáčka Koudelky, který věří, že o jeho životě rozhoduje kondiciogram, ve filmu nejprve zaujme na judistickém náboru. Nejprve stojí na místě jako přibitý a pak se vrhne na cvičitele Tumpacha, kterého hraje František Peterka.

Scénku z náboru si připomeňte ZDE:

Koudelka pak navíc na přeborech v době, kdy má podle kondiciogramu šťastný den, překvapivě porazí favorizované soupeře a po jeho skončení pak několikrát složí k zemi i nebohého uklízeče.

To Krpálek měl cestu ke slávě mnohem těžší. V Riu jej od vyřazení hned v prvním zápase s Portugalcem dělilo půl minuty, v dalších duelech s mistry světa Kazachem Rakovem a Japoncem Hagou vyhrál až na šida (žluté karty) pro soupeře.

V semifinále naopak světové jedničce Francouzi Maretovi nasadil držení a na ipon porazil i ve finále nasazenou jedničku Ázerbájdžánce Gasimova.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!