Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Beckham: Zapálit olympijský oheň by měl někdo jiný

Sport

  9:29
TORONTO - Slavný anglický fotbalista David Beckham si nemyslí, že je tím pravým člověkem, který by 27. července při zahájení her v Londýně měl zažehnout olympijský oheň. Podle sedmatřicetiletého hráče Los Angeles Galaxy by měla pocta připadnout některému z olympijských medailistů.

Slavný anglický fotbalista David Beckham s olympijskou pochodní foto: Reuters

Beckham patří mezi často zmiňovaná jména mezi kandidáty na zapálení ohně, avšak sám tuto roli odmítá. "Vždycky jsem říkal, že zapálit oheň na stadionu by měl nějaký z olympioniků. Někdo, kdo udělal pro naši zemi něco velkého a vyhrál medaili," řekl někdejší hráč Manchesteru United novinářům.

Fotbalová celebrita je zklamaná, že si hry nevyzkouší v roli člena britského fotbalového týmu. Do výběru Stuarta Pearce se Beckham nedostal a bude nadále vystupovat jen jako ambasador olympijského turnaje.

"Hodně se o tom mluvilo, byl bych na to opravdu pyšný. Každý ví, s jakou hrdostí reprezentuji a v mém rodném městě při tak velké události by to bylo neskutečné. Takže jsem samozřejmě zklamaný, ale život jde dál," řekl Beckham, který se zapojil i do kandidatury na pořádání her.

"Moje rodina je zdravá, já jsem také poměrně zdravý, takže teď budu podporovat britský tým. Život jde dál a doufám, že náš tým vyhraje tolik zlatých medailí, co to jen půjde. Navíc budu pyšný na to, že jsem se podílel na tom, že jsme přivedli hry do Londýna," řekl.

Autor: