Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Přítelkyně Kulhavého: Zanedbával mě, teď mu odpouštím

Sport

  19:09
LONDÝN - Sám na sebe se soustředil biker Jaroslav Kulhavý, aby mohl dnes slavit zlatou olympijskou medaili. Stal se z něj trochu sobec, což odnášela hlavně jeho přítelkyně, která mu dnes fandila u trati.

Jaroslav Kulhavý foto: ČTK

"Zanedbával jsem ji. Občas nebyla ráda, že se jí nevěnuju, jak by chtěla," řekl Kulhavý. "To má pravdu," přitakala Martina Šplíchalová a jedním dechem dodala: "S tím se musí počítat, kola byla přednější než cokoli jiného.

Odpouštím mu to, odpouštěla jsem mu to celou sezonu. Tohle je vrchol jeho kariéry." Odměnou za "zanedbávání" je olympijské vítězství a až to bude možné, vyrazí spolu na dovolenou. "Chtěl bych jí moc poděkovat a někam určitě pojedeme," slíbil Kulhavý. "Pojedeme někam od lidí, vyloženě relaxovat, aby už byl z toho kolotoče kolem trochu pryč," řekla Šplíchalová.

Do Londýna přijela už ve středu a při závodu se připojila asi k dvacítce kamarádů a fanoušků z Ústí nad Orlicí. Přesouvali se na různá místa trati, aby je jezdec dobře slyšel. Na závěr slavili v cíli. "Strašně moc jsem to prožívala. Byl to neskutečný závod. Napínavý až do konce. Celou dobu to byly nervy, strašně mu to přeju," řekla Šplíchalová.

Celou dobu věřila v medaili nejcennější a bála se, když se Kulhavý v posledním kole ocitl třetí a malinko ztrácel. Nakonec ale projel cílem jako vítěz. "Zakřičela jsem si. Strašně! Jinak to prožívám především v sobě, ale i slzička byla," uvedla.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!