Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Šebrle odmítá hovořit o své formě

Sport

  11:57
PEKING - Do desetiboje na olympijských hrách zbývají dva dny, ale obhájce aténského prvenství Roman Šebrle o své formě nemluví. Neprozradí ani své bodové plány. Jen naznačil, že poslední tréninky byly nadějné, a ujistil, že jeho svalová zranění ze začátku sezony jsou v pořádku. Před dvoudenním kláním jej neděsí smog a vedro, naopak. Tohle je ideální počasí na atletiku, prohlásil desetibojař, jenž by po závodě bral jakoukoliv medaili. I bronzovou, která mu z OH ještě ve sbírce chybí.

Roman Šebrle si pohazuje diskem před olympijským vítězem v desetiboji z Barcelony, Robertem Změlíkem. foto: ČTK

 "Teď jen budu čekat, jestli forma přijde. Nebo jestli mě mine a zaklepe u Američanů," řekl dnes novinářům v olympijské vesnici. Bryan Clay z USA, druhý muž z Atén, je totiž největším favoritem závodu. Letos si vytvořil při domácí kvalifikaci osobní rekord 8832 bodů.

Silní budou i jeho kolegové Trey Hardee a Tom Pappas, kteří umí přes 8500 bodů. Společně trénovali v Moskvě Bělorus Andrej Kravčenko i Kazach Dmitrij Karpov. "To je záruka. Všichni budou skvěle připravení, je to olympiáda," prohlásil Šebrle. 

Mistr Evropy i světa a světový rekordman už ví, jaké to je vyhrát olympiádu. Jenže jak sám upozornil, před čtyřmi roky měl formu celou sezonu. "To byla úplně jiná situace než teď," řekl. Jak je na tom nyní, to z něj ale nelze vymámit. "Můžu být od prvního do 24. místa. Dobře, tak od prvního do desátého," licitoval s novináři.

Do závodu půjde se startovním číslem 1531, což mu udělalo velkou radost. Je totiž hodně podobné tomu z Atén, kde s cifrou 1513 vyhrál. "Luxusní číslo, výborné," prohlásil s úsměvem. "To je základ úspěchu. Říkám si, to je snad znamení. Nevím sice čeho, ale určitě je," dodal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!