Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Skifař Synek ovládl své semifinále. "O medaili zabojuji," řekl

Sport

  12:39aktualizováno  15:52
LONDÝN - Skifař Ondřej Synek vyhrál na olympijské regatě v Eton Dorney svou semifinálovou jízdu a bezpečně postoupil do pátečního finále. Devětadvacetiletý veslař pražské Dukly, který obhajuje stříbro z Pekingu, si tak v Anglii připsal třetí dílčí prvenství.

Ondřej Synek foto: ČTK

OHLASY

"Jelo se mi výborně. Mým cílem bylo dostat se do finále, teď ale o medaili zabojuji," řekl po skončeném semifinále.

Semifinále skifu:

  • 1. jízda: 1. Drysdale (N. Zél.) 7:18,11, 2. Karonen (Švéd.) 7:19,77, 3. Hacker (Něm.) 7:22,07.
  • 2. jízda: 1. Synek (ČR) 7:16,58, 2. Campbell (Brit.) 7:18,92, 3. Alexandrov (Ázerb.) 7:20,80.

Synek se sice po startu držel na druhém místě za domácím Alanem Campbellem, ale ještě před polovinou trati se dostal do čela a první místo již neopustil. Brit se ho sice 500 metrů před cílem snažil opět předjet, ale Synek jeho nápor bez problémů odrazil a druhou semifinálovou jízdu vyhrál. "Přepálil start, je to jeho styl," dodal český skifař.

Synek bude mít výhodu pro páteční finále v lepším nasazení. Jeho největším soupeřem bude zřejmě Mahé Drysdale z Nového Zélandu. "Časy ze semifinále se ale nedají srovnávat, vítr se mění. Na druhou stranu se ukázalo, kdo na tom jak je, foukal totiž spravedlivák - protivítr," vysvětlil.

Ze hry o medaile už je ale obhájce zlata z Pekingu a Atén Nor Olaf Tufte, který i v Londýně potvrdil, že se mu letošní sezona nevyšla.

Ze Synkova semifinále mezi nejlepší šestici nepostoupil ani Belgičan Tim Maeyens, který přitom v úvodní rozjížďce zajel nejrychlejší olympijský čas.

Autoři: , ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...