Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Dlouhovlasý Jágr žertoval s novináři: Rusové by mi dárek koupili

Sport

  7:47
VANCOUVER - Ano. Jednomu z nejlepších hokejistů české a československé historie bylo včera již osmatřicet let. Že by mu ale slavení narozenin, které z něj již dělají hokejového veterána, nějak vadilo v dobré náladě? Nikoliv. Právě naopak. Přesvědčit se o tom mohli na pondělním tréninku české reprezentace američtí novináři.

Jaromír Jágr je v báječné náladě. foto: ČTK

Slavný útočník a známý vtipálek je v den svých 38. narozenin hned v úvodu rozhovoru zaskočil tvrzením, že ruští novináři by mu přinesli dárky. Uvedl to na svých webových stránkách deník The New York Times.

"Vy na ně ale nemáte, chápu," dodal útočník Avangardu Omsk. Zažertoval si i o chvíli později, když se vyjadřoval k tomu, proč nyní opět nosí vzadu delší vlasy, jako když mu bylo dvacet. "Říkal jsem si: 'Jak se můžu co nejvíc přiblížit tomu Jágrovi z doby před patnácti lety?' Nebudu už střílet takové góly, ani hrát jako tenkrát. Tohle je jediný způsob, jak toho můžu dosáhnout," řekl.

Jaromír Jágr na tréninku.

Vážněji pak zlatý olympijský medailista z Nagana odpověděl na otázku, jak se bude nejenom jemu, ale i celém českému týmu hrát na užším severoamerickém kluzišti. Podle něj to nebude snadné. A kdyby bylo hřiště větší, určitě by čeští hokejisté byli mnohem více připravení.

Americkým novinářům také řekl, že je nadále v těsném kontaktu s New York Rangers, ze kterých odešel do Omsku, a že výsledky týmu pečlivě sleduje na internetu. Odchodu z New Yorku ale nelituje. Nejvyšší ruská hokejová soutěž je podle něj svobodnější.

Příprava českých hokejistů - Jaromír Jágr

"Nemusíte tolik kontrolovat, co budete dělat. Nechávají vás na pokoji. Jak chcete žít, tak žijete," podotkl Jágr. Dodal, že zatím neví, co s ním bude, až v Rusku skončí současná ligová sezona. Spekuluje se o tom, že by se mohl vrátit do NHL a hrát za Edmonton Oilers.

VANCOUVER ON-LINE

V současnosti se ale Jágr soustředí na úvodní zápas českého týmu se Slovenskem na olympijském turnaji. Podle něj to pro Slováky, kterým se s českou reprezentací tradičně nedaří, bude "dobrý zápas". "Mají pocit, že posledních šest let byli pořád za námi," podotkl Jágr.

S americkými novináři se pak rozloučil ve stejném stylu, jako začal. "Někam s vámi kluci vyrazím," odpověděl na otázku, jak stráví své narozeniny. "Přineste dárky. Třeba nějaká auta," dodal.

Autor: