Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kapitán hokejistů pro OH Patrik Eliáš skončil v zápase NHL na nosítkách

Sport

  0:42aktualizováno  9:46
PRAHA/DENVER - Po zranění boulařky Nikoly Sudové přišla ze zámoří další nepříjemná zpráva pro české fanoušky směrem k olympijským hrám ve Vancouveru. Plánovaný kapitán české hokejové reprezentace Patrik Eliáš totiž nedohrál nepovedený zápas s Coloradem. Na začátku druhé třetiny jej čistě trefil coloradský Wilson a Eliáš nakonec musel po pětiminutovém ošetření opustil led na nosítkách.

Otřesený Patrik Eliáš. foto: ČTK

Co se vlastně stalo? Ve 38. sekundě druhé třetiny za stavu 2:0 pro domácí Colorado inkasoval Patrik Eliáš od Ryana Wilsona tvrdé k.o., když jej domácí obránce trefil čistým hitem ramenem na bradu. 

Eliáš musel být několik minut ošetřován a odnesen z ledu na nosítkách, přičemž ještě stačil zamávat fanouškům. Podle serveru nhl.com se měl po zápase připojit k parťákům a odletěl s nimi do New Jersey, kde jej čekají další vyšetření.

Nepotrestaný zákrok na Eliáše následně ztrestal v bitce s Wilsonem (byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu) hostující obránce Mark Fraser. Byla to již druhá ruční výměna zápasu, již ve třetí minutě zápasu se poprali elitní bitkaři David Kočí (Colorado) a Andrew Peters (New Jersey).

Na body vyhrál český pořízek a nastartoval tak svůj tým k vítězství. Chvíli po jeho představení vstřelil domácí Stewart první gól. "Laviny" nakonec zvítězili v prestižním zápase 3:1.

STŘET PATRIKA ELIÁŠE S RYANEM WILSONEM:

Nedělní vyšetření v nemocnici v Denveru naštěstí neprokázalo vážné zranění hlavy či krku. Podle trenéra Lemairea ale hráče čeká pauza.

"Rentgen krku v hale nic neprokázal, z preventivních důvodů jsme ale jeli do nemocnice na vyšetření CT. A všechno je v pořádku," konstatoval generální manažer Devils Lou Lamoriello poté, co se i s hráčem vrátil sanitkou z nemocnice k autobusu týmu. K Eliášovi ale novináře nepustil.

Kapitán českého olympijského výběru po návratu z kliniky odletěl s týmem zpět do New Jersey, kde se podrobí ještě dalším zdravotním testům.

"Ten zákrok byl dost tvrdý, myslím, že něco takového do sportu nepatří," uvedl Eliáš na svých oficiálních internetových stránkách. Střet s Ryanem Wilsonem, který jej tvrdě atakoval u mantinelu, si moc nepamatuje. "Ale vím, že když mě vedli kabinou Colorada, tak tam byl Milan Hejduk a ptal se mě, jestli jsem v pořádku. Je pro mě teď nejdůležitější, že vyšetření žádná vážná zranění nepotvrdila," řekl dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru.

Třiatřicetiletý útočník doufá, že bude brzy zdravotně fit. "Věřím, že otřesená hlava a ztuhlý krk budou za pár dní v pořádku, brzo se budu moci vrátit k týmu a především se dobře připravit na olympiádu ve Vancouveru," uvedl Eliáš.

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč