Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Nosní sprej málem vyřadil ruskou hokejistku z olympiády

Sport

  10:08
VANCOUVER - Ruská hokejistka, která se postarala o první dopingový případ olympijských her ve Vancouveru, měla v těle stimulant tuaminoheptan obsažený v nosním spreji. Jelikož jí tato látka byla nalezena ještě před startem her, může se jich nadále zúčastnit. Pokud by to bylo až po zahájení, podle pravidel by musela být z Vancouveru vyloučena. Podle agentury AP se jedná o Světlanu Terentěvovou.

Ruská hokejistka Alexandra Kapustinová fotografuje Iyu Gavrilovou a Američanku Julii Chu. foto: ČTK

"Za normálních okolností by byl sportovec s dopingovým případem okamžitě poslán domů. V případě tohoto lehkého případu se obejdeme jen s varováním a může tu zůstat. Je to hodně speciální případ," uvedl předseda disciplinární komise olympijského výboru MOV Thomas Bach.

Stimulant tuaminoheptan je zakázaný pouze přímo během závodů. V období mezi závody na zakázané listině nefiguruje. Šestadvacetiletá Terentěvovová měla užívat nosní sprej v boji s nachlazením. Přestala s tím však 3. února, tedy den před začátkem dopingových testů pro olympijské hry, jelikož věděla, že poté by jí již hrozilo vyloučení.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...