Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Proč jsem si na tiskovce nesundala brýle? Nemám šminky, vysvětlovala Ledecká

Sport

  9:15
čongsong - Jen na vyhlášení pod svahem si nečekaná olympijská vítězka v superobřím slalomu Ester Ledecká sundala lyžařské brýle. Na očích je pak měla i na tiskové konferenci ve stanu pod svahem v Čongsonu.

Czech Republic's Ester Ledecka smiles after competing in the women's super-G at the 2018 Winter Olympics in Jeongseon, South Korea, Saturday, Feb. 17, ... foto: ČTK

Fantazie! Češi mají první zlato. Ledecká ho senzačně získala v superobřím slalomu

„Proč máte lyžařské brýle?“ zněla proto hned druhá otázka v angličtině na českou závodnici. 

„Já jsem totiž vůbec netušila, že se může stát, že taky půjdu na tiskovku. Takže jsem se jako ostatní holky nepřipravila, nevzala jsem si žádný make-up ani řasenku. Prostě jsem nepřipravená,“ rozesmála novináře.

ÚNOR: Historický úspěch. Ester Ledecká na olympijských hrách v jihokorejském...
Pyeongchang 2018 Winter Olympics

Vysvětlovala, že není příbuzná s americkou plavkyní Katie Ledeckou, čtyřnásobnou olympijskou vítězkou, která má české kořeny. 

„Máme jen stejné jméno,“ řekla. Je to časté jméno tam u vás? „Ne, vůbec ne,“ odpověděla Ledecká.

Jelikož jezdí ráda na windsurfingu, zazněla také otázka, jestli neuvažuje jednou jet rovněž na letní hry. „Říkala jsem, že jo. Není problém,“ přikývla.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...