Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

4 těžké nehody aneb Když Monako ničí naděje

Sport

  14:00
PRAHA - UVNITŘ VIDEA. Už dlouho nezažila formule 1 tak napínavý víkend, jako nyní v sobotu a neděli šestý podnik letošní sezony královny motorismu v Monte Carlu. Během dvou dnů se svodidly na městském okruhu v monackém knížectví potkali postupně Niko Rosberg, Sergio Pérez, Felipe Massa a Vitalij Petrov. Pojďme se podívat po stopách nehod a na to, s jakými následky z nich jezdci vyvázli.

Nehoda Vitalije Petrova. foto: www.youtube.com

1. KVALIFIKACE - NICO ROSBERG

Ve třetí části kvalifikace nezvládl Němec jezdící na Mercedesu šikanu za výjezdem z tunelu, projel jí rovně a pravou stranou vozu narazil do ochranné zídky na protější straně. Z nehody vyvázl bez problémů, navíc za sebou v tu chvíli neměl žádného dalšího jezdce. Do kvalifikace i závodu následně zasáhnul (7. a 11. místo).

2. KVALIFIKACE - SERGIO PÉREZ

Nečekaný účastník třetí části kvalifikace - mexický nováček na Sauberu takové štěstí neměl. Po výjezdu z tunelu se opřel pravou stranou o svodidla a vůz nekontrolovatelně pokračoval dále, než v rychlosti přes 100 km/hod narazil z boku do bezpečnostní bariéry. Mexičan, jehož výkony přímo v paddocku sledoval i jeho otec, musel být převezen do nemocnice, kde zůstal v neděli i v pondělí na pozorování. Kromě otřesu mozku ale neutrpěl vážnější zranění.

3. FELIPE MASSA - 35. KOLO ZÁVODU

Ve vracečce po sjezdu od kasina ještě Brazilec na ferrari ostrý atak Lewise Hamiltona na McLarenu (byl následně potrestán průjezdem boxy) ustál, v tunelu se ale agresivní Hamilton dostal před něj, Massa musel jet mimo ideální stopu a divokou jízdu neustál a narazil do zdi a následně i do svodidel. Z nehody vyvázl bez zranění, po závodě se ale pustil do Hamiltona, kterého označil za blázna, kterého by měli komisaři trestat za jeho přehnaně agresivní jízdu.

4. VITALIJ PETROV - 71. KOLO ZÁVODU

Hromadnou nehodu sice začala chyba Adriana Sutila, nejvíce na ni ale doplatil Rus Vitalij Petrov na Renaultu. Na jeho záda totiž vjel v šikaně španělský mladík Jaime Alguersuari, který nedokázal včas za Rusem, který se vyhýbal Sutilovi, dobrzdit. Oba narazili do zdi, závod byl zastaven (a následně se posledních šest kol dojelo), aby mohl být zraněný Petrov vyproštěn z vozu. I on ale vyváznul bez vážného zranění a s vymknutým kotníkem byl ještě v neděli propuštěn z monacké nemocnice.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...