Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Abraham dva týdny od premiéry v MotoGP: Nervózní už trošku jsem

Sport

  13:00
PRAHA - Už jen necelé dva týdny dělí motocyklového jezdce Karla Abrahama od prvního startu v královské kubatuře MotoGP v mistrovství světa. Úvodní závod se uskuteční příští neděli v Kataru a Abraham bude prvním Čechem v historii, který se v hlavní kategorii šampionátu představí.

Karel Abraham. foto: ČTK

"Nervózní už trošku jsem, ale to hlavní přijde až v Kataru, kde začínáme ve čtvrtek. Uvidíme, jaké to bude, ale já věřím, že se s tím vypořádám," řekl Abraham. "V minulosti ale nervozita opadla hned po startu, jak zhasla červená světla, tak snad to tentokráte bude stejné," uvedl brněnský pilot, jenž bude závodit s motocyklem Ducati.

Abraham má za sebou dvě třídenní testování v Malajsii, s kterými byl vcelku spokojen, i když se podle očekávání pohyboval v závěru výsledkové listiny. "Po prvních testech jsem zjistil, že i když byla zimní příprava dobrá, je potřeba na něčem zapracovat. Další volný týden jsem se tomu věnoval, chodil do posilovny a druhé testy byly z pohledu fyzičky lepší," uvedl.

Pracoval prý zejména na posílení rukou a předloktí. "Okruh v Malajsii byl totiž náročný na brzdění a akceleraci. I teď se věnuju tréninku o trošku více, než jsem byl zvyklý. Motorka je o deset kilo těžší, ale hlavně má větší akceleraci a přetížení při brzdění je tím pádem taky větší," vysvětlil Abraham.

Autor: