Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Abraham se rozjíždí, při druhém testování v MotoGP se držel i Rossiho

Sport

  18:51aktualizováno  21:10
VALENCIA - Český jezdec Karel Abraham se v dnešním druhém oficiálním testování třídy MotoGP ve Valencii oproti úterní premiéře zlepšil. Na motocyklu Ducati dosáhl podle oficiálních stránek MotoGP šestnáctého času a za sebou nechal letošního mistra světa kategorie Moto2 Španěla Toniho Elíase. Na nejrychlejšího Australana Caseyho Stonera Abraham ztratil jen 1,727 sekundy.

Karel Abraham. foto: Reuters

Po odpolední první části byl Abraham na 15. místě, vedle Elíase předčil i Lorise Capirossiho. Abraham držel krok i s italskou hvězdou Valentinem Rossim, který rovněž jezdí nově na ducati. Devítinásobný světový šampion byl rychlejší pouze o 0,032 sekundy a skončil jen o jednu příčku před Abrahamem na patnáctém místě. Většinu odpoledního tréninku odjezdil Abraham na motocyklu Američana Nickyho Haydena.

"Dobré je, že Kája dosahoval stejné časy jako Capirossi nebo Rossi, který ale pouze zkoušel. A tyto časy zajel ve více kolech. Všichni jsou moc spokojeni," poznamenal Karel Abraham starší, jehož syn se v neděli rozloučil s třídou Moto2 premiérovým vítězstvím v závodu mistrovství světa právě ve Valencii. Další oficiální testy MotoGP jsou na programu na okruhu Sepang v Malajsii od 1. do 3. února.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...