Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Abraham chtěl po operaci závodit, lékaře ale nepřemluvil

Sport

  23:41aktualizováno  21. dubna 23:38
AUSTIN (USA) - Měl pár hodin po operaci klíční kosti, v sobě čerstvě destičku a sedm šroubů, a přesto Karel Abraham přemlouval lékaře, aby ho pustili do závodu MotoGP. "Jenže mi řekli, že nejedu, protože jsem měl během soboty v sobě tolik morfinu, že prostě ještě normálně nevnímám."

Vlevo Karel Abraham. foto: MAFRA - David Neff

Byl by to risk, kdyby v neděli vyjel v Austinu na trať. V sobotní kvalifikaci měl totiž střet s Australanem Staringem, po kterém následoval pád a rychlý převoz do nemocnice. "Šel jsem blbě na rameno a hlavu, viděl jsem hvězdičky, takže to bylo nepříjemné. Ještě jsem oběma rukama zvedl motorku, ale pak jsem se začal vzpamatovávat a bolelo to víc a víc."

Nejdřív následovala prohlídka přímo na okruhu, kde se jen těžko dostával z kombinézy. "Strašně to bolelo, přemýšlel jsem, jestli ji nerozstříháme. Ale nadopovali mě a když jsem byl mimo, tak to dodělali."

Z rentgenu bylo poznat, že je zle, a tak Abrahama sanitkou převezli do nemocnice v Austinu, kde šel okamžitě na operační sál. Za hodinu bylo hotovo a ještě ten večer směl odjet na hotel.

Teď mu lékaři nařídili týden klidu a doporučili, aby se k závodění vrátil až v polovině května, jenže on už by rád jel za dva týdny v Jerezu.

A ke střetu zpětně říká: "Díval jsem se na video, myslel jsem, že mě pouští, ale musím přiznat, že to byla moje chyba."

Autor: