Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

AC Milán poprvé prohrál, ale postoupil do osmifinále

Sport

  23:04aktualizováno  23:13
Fotbalisté AC Milán jako jediní rozšířili počet známých osmifinalistů Ligy mistrů, přestože na hřišti AEK Atény podlehli 0:1 a připsali si první porážku v soutěži. Italskému velkoklubu nahrál výsledek druhého utkání skupiny H, v němž Lille remizovalo s Anderlechtem 2:2.

Aténský Emerson se pokouší zastavit Filippa Inzaghiho z AC Milán. foto: THANASSIS STAVRAKIS ČTK

Fotbalisté londýnského Arsenalu otočili v Lize mistrů nepříznivě se vyvíjející zápas s Hamburkem a po upracované výhře 3:1 zvýšili své naděje na postup ze základní skupiny G. Finalisté loňského ročníku soutěže, kterým chyběl zraněný kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, se díky lepšímu skóre vyhoupli do čela tabulky  před Porto.

Vítězové Ligy mistrů z roku 2004 dnes vyhráli na hřišti CSKA 2:0, pro moskevský klub to byla první letošní prohra. Právě v Portugalsku v posledním zápase skupiny se londýnští "Kanonýři" pokusí postup potvrdit.

Dnešní program Ligy mistrů poznal jediný nový postupující tým. Stal se jím AC Milán, který sice prohrál 0:1 na žhavé půdě AEK Atény, ale italskému velkoklubu nahrála remíza 2:2 mezi Lille a Anderlechtem Brusel. Český reprezentant Marek Jankulovski se dostal do hry až na druhý poločas, ale ani on první letošní prohře AC nezabránil. Daniel Zítka v brance Anderlechtu kvůli zranění chyběl. Milán tak doplnil už jisté postupující Bayern Mnichov, Liverpool, PSV Eindhoven, Valencii, Real Madrid a Lyon.

Výsledky:
Skupina E:

Steaua Bukurešť - Dynamo Kyjev 1:1 (0:1)
Real Madrid - Olympique Lyon 2:2 (1:2).

Skupina F:
Celtic Glasgow - Manchester United 1:0 (0:0)
Benfica Lisabon - FC Kodaň 3:1 (3:0).

Skupina G:
Arsenal FC - Hamburk 3:1 (0:1).

Skupina H:
Olympique Lille - Anderlecht Brusel 2:2 (1:1)
AEK Atény - AC Milán 1:0 (1:0).

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...