Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Adriano dostal za vynechaný trénink rekordní pokutu

Sport

  15:43
MILÁN - Problémový brazilský fotbalista Adriano dostal v Interu Milán rekordní pokutu. Kvůli tomu, že se neobjevil na prvním tréninku v novém roce, musí do klubové pokladny zaplatit 150.000 eur (čtyři miliony korun). To je podle italského listu Gazzetta dello Sport třicet procent jeho lednového platu.

Kanonýr Interu Milán Adriano (vpravo) v akci. foto: AFP

Šestadvacetiletý Adriano se neprovinil proti životosprávě a svým povinnostem profesionála zdaleka poprvé. V této sezoně se mu stalo už několikrát, že na trénink dorazil pozdě, opilý po večírku nebo dokonce vůbec.

Kvůli tomu ho trenér José Mourinho načas vyřadil z kádru a nyní mu doporučil, ať uvažuje o změně klubu. "Je to těžké, protože jako kouč Interu bych na jednu stranu rád s Adrianem i nadále spolupracoval, protože vedeme tabulku i díky němu. Kdybych byl jím, tak bych ale raději přemýšlel o tom, zda pro mě nebude lepší přestup," uvedl Mourinho.

Problémy se životosprávou začal mít třiačtyřicetinásobný brazilský reprezentant už za Mourinhova předchůdce Roberta Manciniho. Jarní část minulé sezony strávil na hostování v Sao Paulu, ale skandály mimo trávník se mu nevyhnuly ani tam.

Autor: