Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Agateljan ovládl domácí Grand Prix. Slavili také hvězdní Russo a Nistor

Sport

  6:00
ÚSTÍ NAD LABEM - Erik Agateljan se stal jediným český vítězem Velké ceny Ústí nad Labem v boxu. Ve finále váhové kategorie do 64 kg porazil Mgera Ogawisijana z Ukrajiny 3:0 na body. Další dva čeští reprezentanti Zdeněk Chládek a Marek Vaněček finálové zápasy nezvládli.

Velká cena Ústí nad Labem, finále mezinárodního turnaje v boxu. Ve váze do 64 kg zvítězil Erik Agateljan z ČR nad Mgerem Ogawisianem. foto: ČTK

„Minule mi to ve finále nevyšlo, letos už jo. Jsem šťastný. Soupeř byl kvalitní, známe se,“ řekl nadšený Agateljan. „Byl to můj poslední letošní turnaj, protože do Baku (na olympijskou kvalifikaci) z rodinných důvodů nemohu. Je to pro mě velká věc a jsem rád, že jsem před domácím publikem něco předvedl,“ uvedl.

Agateljan ovládl domácí Grand Prix. Slavili také hvězdní Russo a Nistor
Velká cena Ústí nad Labem, finále mezinárodního turnaje v boxu. Ve váze do 91...

Do Ázerbájdžánu nejede bojovat o olympiádu kvůli politice. „Jsem původem z Arménie a my tam válčíme, to je smrt tam jet. Bojím se,“ přiznal Agateljan a poukázal na dlouholetý konflikt obou států. „Olympiáda je cenná, ale život je cennější. Ani arménská reprezentace tam nejede,“ řekl Agateljan.

Velká cena Ústí nad Labem, mezinárodní turnaj v boxu - finále

Do 56 kg: Enkh Amar (Mong.) - Tar (Maď.) TKO v 1. kole

Do 60 kg: Tsendbaatar (Mong.) - Bucsa (Mold.) 2:1

Do 64 kg: E. Agateljan (ČR) - Ogawisijan (Ukr.) 3:0

Do 69 kg: Chalmetov (Kaz.) - Chládek (ČR) 2:1

Do 75 kg: Cavallero (It.) - Avdic (Rak.) 3:0

Do 81 kg: Sabirov (Kaz.) - Strnisko (SR) 2:1

Do 91 kg: Russo (It.) - Vaněček (ČR) 3:0

Nad 91 kg: Nistor (Rum.) - Vianello (It.) 3:0.

Domácí jednička Chládek prohrál ve váze do 69 kg s Bekzodem Chalmetovem z Kazachstánu 1:2 a přišel o šanci ovládnout turnaj popáté v kariéře.

„Je to škoda. Pětkrát dokázal Velkou cenu vyhrát jen pan Němeček. Chtěl jsem jít v jeho stopách, ale další rok budu mít šanci znovu, tak se o to pokusím,“ řekl Chládek, který měl podle diváků vyhrát.

Rozhodčí se ale těsně přiklonili na stranu soupeře. „Nechci to moc hodnotit. Neviděl jsem video a z ringu to vypadá jinak. Určitě vím, že ve třetím kole jsem ho přejel a myslím, že i v prvním kole jsem byl lepší. On jen utíkal,“ uvedl Chládek, který se v Baku pokusí se vybojovat druhý olympijský start po hrách v Londýně.

Vaněček ve váze do 91 kg nestačil na hlavní hvězdu turnaje Itala Clementa Russoa. Dvojnásobný mistr světa a stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu a Londýně porazil český talent 3:0.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...