Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Aguilera se ztrapnila při Super Bowlu. Popletla slova hymny USA

Sport

  17:00aktualizováno  8. února 8:24
PRAHA/ARLINGTON - Patří mezi nejprodávanější zpěváky celého světa. Ovšem i americká diva Christina Aguilera je jen člověk. Při letošním XVL. Super Bowlu se jí dostalo cti přednést 100 tisícům fanoušků na Cowboys Stadium a 100 milionům u televizních obrazovek americkou státní hymnu. A uřízla si pořádnou ostudu, když spletla slova ve čtvrté sloce.

Christina Aguilera při Super Bowlu. foto: Reprofoto

O takovou popularitu určitě třicetiletá rodačka z Wexfordu nestála. Christina Aguilera zazpívala na letošním Super Bowlu, finále ligy amerického fotbalu, státní hymnu. Před zraky 100 tisíc fanoušků v hledišti přímo na stadionu a dalších desítek milionů u televizních obrazovek.

DÁLE ČTĚTE

A hvězdné zpěvačce, která prodala na 50 milionů desek po celém světě, se i přes zkušenosti rozklepala kolena. Výsledkem byla chybně zazpívaná pasáž národní americké hymny. Ve čtvrté sloce písně Star-Spangled Banner měla zazpívat "O´er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?" (Nad pevností bylo vidět, jak statečně vlály?), ale místo toho zazpívala "What so proudly we watched at the twilight´s last gleaming?" (Co tak hrdě jsme sledovali v poslední soumračné záři?).

Není se co divit, Super Bowl je ve Spojených státech posvátný. Vždyť loni jej sledovalo přes 100 milionů lidí (v USA žije cca 315 milionů obyvatel) a před dvěma lety dokonce předčil ve sledovanosti a zájmu médií také inauguraci nového prezidenta Baracka Obamy. To už je pořádný nápor i na zpěvačku kalibru Aguilery, která před vystoupením přiznala, že se jí splnil sen.

NÁRODNÍ HYMNA USA V PODÁNÍ CHRISTINY AGUILERY:

Sen si sice splnila, ovšem s nepříjemným škraloupem. Chybu během vystoupení přešla sice s grácií, po něm se ale v oficiálním prohlášení omluvila. "Já jen mohu doufat, že každý ví, jak moc tuto zemi miluji. A že pravá podstata této hymny byla stále zachována," stálo v něm.

Od pozice "hvězdy internetu" to Aguileru už ale neuchránilo. Jen na serveru youtube.com shlédlo přes 3 milióny uživatelů a v diskuzích pod zprávami z duelu se více než výsledek rozebírá její zpackaný přednes hymny. Zařadila se tak po bok například Janet Jackson, které před sedmi lety při přestávkovém vystoupení vypadlo z kostýmu ňadro.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!