130 let
Lukáš Bauer.

Lukáš Bauer. | foto: ČTK

Aktivní Bauer doběhl pátý ve volné třicítce SP v La Clusaz

Sport
  •   16:59
LA CLUSAZ - Běžec na lyžích Lukáš Bauer obsadil páté místo v dnešním závodu Světového poháru na 30 km volně s hromadným startem v La Clusaz. Zvítězil Rus Maxim Vylegžanin, jenž ve spurtu porazil Nora Pettera Northuga.

Bauer předvedl ve francouzském zimním středisku aktivní výkon, zhruba od desátého kilometru se neustále držel v čele. Sice se mu nikdy nepodařilo na delší dobu roztrhat pole favoritů, které se vždy sjelo, ale připsal si díky své taktice 30 bodů do SP navíc za vítězství na dvou prémiích.

Rok 2010 v obrazech

V závěrečných stovkách metrů už nicméně Bauer na samotnou špici nestačil. Ruského dua Vylegžanin, Alexandr Legkov se dokázali chytnout jen do té doby nenápadný Northug a Švýcar Dario Cologna, jenž nakonec skončil čtvrtý za Legkovem.

Těsné vítězství si připsal Vylegžanin, jenž trochu překvapivě ustál útok Northuga, který v minulých letech neměl ve spurtu konkurenci. I tak ale dvojnásobný olympijský vítěz po pozdním startu do sezony zaznamenal svůj nejlepší výsledek.

Bauer dojel bezpečně pátý s jedenáctisekundovou ztrátou a velmi dobrým umístěním navázal na třetí pozici z Davosu z minulého víkendu.

Osmnáctou pozici obsadil Jiří Magál a zaznamenal nejlepší výsledek v sezoně, bodoval i dvaadvacátý Martin Jakš. Martin Koukal (34.) a specialista na dálkové běhy Petr Novák (43.) na body nedosáhli.

Autor: ČTK