130 let
Aleš Dryml

Aleš Dryml | foto: ČTK

Aleš Dryml je mistrem Evropy na ploché dráze

Sport
  •   17:20aktualizováno  18:10
MURECK (Rakousko) - Plošinář Aleš Dryml se stal mistrem Evropy. V závěrečném čtvrtém finálovém závodu v rakouském Murecku dnes udržel první místo v celkovém pořadí, na kterém se držel od vítězství v úvodním červencovém podniku v polské Rawiczi.

Dvaatřicetiletý pardubický jezdec navázal na dosud poslední český triumf v evropském šampionátu Bohumila Brhela z roku 2001. Dryml měl zatím na kontě z kontinentálního mistrovství dvě stříbra a jeden bronz.

V Murecku měl jistý celkový triumf už po deváté jízdě, své třetí. Pak ze závodu odstoupil. "Měl jsem šestibodový náskok a věděl, že k titulu chybí málo. Povedly se první tři jízdy, soupeři poztráceli body a přiznám se, že já už začal spíše myslet na odvetný extraligový závod u nás v Pardubicích a finále jednotlivců ve Mšeně," řekl.

Dryml završil úspěšný víkend poté, co v sobotu skončil čtvrtý v závěrečném závodu kvalifikační části mistrovství světa v chorvatském Goričanu. Stal se tak prvním náhradníkem pro seriál Grand Prix v příštím roce, s čímž příliš nepočítal.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz