Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Alonso stále není fit, po nehodě nestihne start sezony formule 1

Sport

  14:45
BARCELONA/PRAHA - Španělský pilot formule 1 Fernando Alonso není po nedávné nehodě při testovacích jízdách v Barceloně stoprocentně připraven k usednutí do monopostu. Nezúčastní se tak zahajovací Velké ceny Austrálie v Melbourne, která se jede 15. března.

Fernando Alonso z McLarenu. foto: Reuters

Dvojnásobný mistr světa utrpěl 22. února otřes mozku a strávil tři dny na pozorování v nemocnici. I když jsou lékaři s vývojem jeho rekonvalescence spokojeni, start v závodu v Melbourne mu nedoporučili.

Tvrdý náraz před (re)startem. Alonsův plán se komplikuje

„Fernando toto doporučení pochopil a přijal ho,“ uvedl McLaren v prohlášení.

Alonsa nahradí v monopostu McLarenu Dán Kevin Magnussen, který před touto sezonou musel španělské hvězdě přepustit místo a přesunul se do role náhradního a testovacího jezdce.

Fernanda Alonsa transportoval vrtulník do nemocnice.
Doktoři zakrývají Fernanda Alonsa. jenž měl při testech na okruhu v Barceloně...

Obnovenou premiéru v barvách McLarenu by si měl Alonso odbýt v druhém závodu sezony 28. března v malajském Sepangu. Třiatřicetiletý vítěz 32 Velkých cen se před touto sezonou vrátil do britské stáje, za kterou závodil už v roce 2007, po pětiletém působení ve Ferrari.

„Lékaři doporučili Fernandovi co nejvíce omezit hrozbu dalšího možného otřesu. Jde o to minimalizovat možnost postkomočního syndromu, což je běžné při léčbě sportovců po otřesech,“ uvedl McLaren v prohlášení.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...