Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Už nehraju! Rakouský tenista zbaběle vzdal závěr zápasu

Sport

  16:18
PRAHA - Bojuj až do konce! vtlouká se do hlav všech sportovců již od útlého dětství. Rakouský tenista Andreas Haider-Maurer se ovšem na challengeru v Poznani základního motta ani zdaleka nedržel. Ve čtvrtfinále polského turnaje zcela vypustil poslední gem zápasu proti Adamu Pavláskovi a od Čecha schytal v rozhodující sadě „kanára“.

Rakouský tenista Andreas Haider-Maurer. foto: zimbio.com

Mohl alespoň částečně odvrátit ostudu, místo toho zápas zbaběle vzdal. Haider-Mauer, v současnosti hráč z druhé stovky žebříčku ATP, nechal českému soupeři poslední gem duelu zadarmo.

Za nepříznivého stavu 0:5 ve třetí sadě podával proti Pavláskovi na udržení se v zápase, na kurtu mu však chyběla jakákoliv snaha. Rakušan soupeřovy údery ingoroval, vždy jen sklopil zrak a líně dokráčel zpět na základní čáru. Na závěr navíc úmyslně zahrál dvě dvojchyby...

Sedmadvacetiletý tenista přitom v utkání vyhrál první set 6:3, ve druhém padl 5:7 a při rozhodujícím jak kdyby na dvorci ani nebyl. A to vstupoval do celého turnaje jako obhájce loňského prvenství.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...