Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Anglie jásá, Murray předvedl svůj nezměrný talent

Sport

  21:35
LONDÝN - Britové jsou o další zápas blíž svému snu. Domácí tenista Andy Murray potvrzuje roli jednoho z favoritů Wimbledonu, když i druhé kolo na londýnské trávě zvládl bez nejmenších problémů.

Andy Murray v akci. foto: ČTK

Třetí nasazený hráč dnes porazil Lotyše Ernestsa Gulbise 6:2, 7:5, 6:3 za necelou hodinu a půl, když se dopustil jen pěti nevynucených chyb. "Předvedl svůj nezměrný talent," rozplývala se po jeho výhře BBC. "Hrál jsem mnohem lépe než v prvním utkání. Po prvních gamech jsem se uvolnil a pak skvěle podával a nedal mu šanci," řekl tenista.

Murray se může stát prvním domácím vítězem dvouhry mužů po 73 letech. Cestu možného nástupce Freda Perryho, posledního britského vítěze z All England Clubu z roku 1936, pozorně sleduje i královská rodina. Dvaadvacetiletému Skotovi totiž královna Alžběta II. pogratulovala už k nedávnému triumfu na turnaji v Queen´s Clubu, když mu poslala blahopřání.

"Byl to moc pěkný dopis od královny, v kterém psala, že jsem vykonal velmi dobrou práci," uvedl Murray ve svém blogu. "Založím si ho na speciální místo, mimo své účty," dodal. Buckinghamský palác zprávu o královnině dopisu oficiálně potvrdil s tím, že šlo o soukromé psaní a více informací sdělovat nebude.

Je prý ale teoreticky možné, že se královna objeví ve wimbledonském hledišti při finále, pokud se do něj Murray probojuje. Na příští neděli by údajně neměla mít žádné státnické povinnosti. Naposledy tleskala v roce 1977 triumfu domácí Virginie Wadeové.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.