Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Anglie zuří nad vyřazením z Eura

Sport

  12:05
PRAHA - Anglie se vzteká. Ostrými výrazy častuje svoji fotbalovou reprezentaci, která po domácí prohře s Chorvaty nepostoupila na Euro, snad veškěrý ostrovní tisk.

Tragický hrdina. Tým Anglie pod vedením Steve McClarena totálně zkolaboval v závěru kvalifikace o Euro a na turnaj nepojede. Kouče selhání svěřenců stálo místo. foto: ČTK

Bulvární The Sun začal svou reportáž slovy: "Neschopní, směšní, bezpáteřní, zoufalí, špatní a všechna ta slova, která nemůžeme otisknout... Anglie je kašparem evropského fotbalu."

Těsně po porážce se novináři pustili do trenéra Stevea McClarena a nečekali na jeho dnešní oficiální propuštění. "Nemá trochu studu," napsal jeden z komentátorů, zatímco jiný usoudil: "Musí jít. Národ v něj nemá důvěru." 

Daily Mail tvrdí, že je nyní snad už jasné, že vůbec neměl být ani ve výběru na reprezentačního trenéra. Podle The Daily Telegraph se nyní již bývalý kouč navždy stane symbolem "noci tisíce slz".

McClaren měl u anglického národního týmu smlouvu až do roku 2010, podle The Sun prý proto dostane odstupné 2,5 milionu liber (asi 93 milionů korun). Nyní proklínaný kouč převzal anglický národní tým loni v létě po sérii skandálů tehdejšího trenéra Svena-Görana Erikssona.

The Sun varoval, že McClaren nesmí být jediný, kdo bude ztrestán. "Jeho hráči ho těžce zklamali." Pravda je, že jich hodně chybělo, ale komentátor připomíná: "Vždycky se nám říkalo, že máme hvězd dost. Ale nemáme. Vlastně bychom měli zakázat, aby se slovo hvězda v budoucnu kdykoli používalo ve spojitosti s hráčem národního týmu."

Už začátek zápasu podle deníku naznačil katastrofu. "Pomyslete na svou nejhorší noční můru, vynásobte to stem, a pořád to ještě nebude ono," napsal Sun.

Osamělým hlasem pak byla fotbalová reportérka BBC, podle níž je porážka pro anglický fotbal dobrá, protože konečně všechny donutí, aby se zamysleli nad tím, proč reprezentanti vytrvale nenaplňují vysoká očekávání, která se na ně kladou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!