Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kladivářská hvězda polapila zloděje. Zranila se při tom a už je po operaci

Polka Polka Anita Wlodarczyková se raduje ze svého pokusu ne finále evropského šampionátu v Amsterdamu foto: Reuters

Polská kladivářka Anita Wlodarczyková po operaci nohy, kterou si zranila při dopadení zloděje auta, přijde o mistrovství světa i Evropy. V polovině července v Eugene mohla usilovat o páté světové zlato, místo toho ji po zákroku poraněného svalu čeká rehabilitace.
  7:07

Trojnásobná olympijská vítězka polské televizi TVN24 řekla, že se po pondělní operaci cítí dobře a cílí na příští hry v Paříži 2024. „Byl to takový adrenalin, že jsem ani necítila bolest,“ uvedla ke zranění. „Operace byla rychlá a čeká mě dlouhá rehabilitace.“

Šestatřicetiletá Wlodarczyková zjistila během tréninku, že se jí nějaký muž snaží ukrást vůz. Zloděje předala policistům, pak začala řešit bolavou nohu. „Optimismus mě neopustil. Čeká mě hodně práce, ale udělám všechno pro to, abych se vrátila na vrchol,“ dodala úspěšná atletka.

„Po (atletické) kariéře se asi dám na MMA, docela mi to šlo,“ napsala hned po incidentu Wlodarczyková, které v letošních světových tabulkách patří s výkonem 78,06 metru druhé místo. Evropský šampionát bude v srpnu v Mnichově.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!