Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Anthony zařídil Portlandu výhru nad mistrovským Torontem. V dalším dramatu slavil Detroit

Carmelo Anthony v utkání s úřadujícím mistrem z Toronta. foto: ČTK

Toronto - Basketbalisté Portlandu v NBA zdolali úřadující šampiony z Toronta 101:99 střelou Carmela Anthonyho tři sekundy před koncem. Bývalá velká hvězda a nejlepší střelec soutěže z roku 2013 i v pětatřiceti letech dokazuje, že může být stále klíčovým hráčem. K výhře Portlandu přispěl Anthony 28 body a ovládl střelecké statistiky zápasu.
  9:10

Toronto přitom doma celý zápas vedlo, nejvíce o 14 bodů. Raptořs dobře bránili hlavní hvězdu Damiana Lillarda, který se dostal jen k 11 střelám a zaznamenal 20 bodů. Nedařilo se ani CJ McCollumovi, který dal jen 10 bodů, a tak z jejich stínu vystoupil Anthony.

Nejprve svou pátou trojkou v utkání snížil. Vzápětí Lillard vyrovnal na 99:99. Toronto šanci jít zpět do vedení nevyužilo, jelikož střelu Hollise Jeffersona zastavil Hassan Whiteside a připsal si už sedmý blok v zápase, Kyle Lowry mířil mimo a poté Patrick McCaw ztratil míč. Šanci tak dostal Portland. McCollum byl dobře bráněný, předal míč Anthonymu, ten obešel obránce a střelou z prostoru kolem trestného hodu zařídil vítězství.

„Jakmile to zvedl, hned jsem věděl, že to bude koš. Hráč s jeho mentalitou tohle prostě proměňuje, když ho necháte bránit jen jedním hráčem,“ řekl Lillard. „Tohle vítězství nám psychicky hodně pomůže,“ radoval se Anthony. Portland zaznamenal teprve druhou výhru v sezoně ze 14 zápasů proti týmům z popředí obou konferencí.

O jediný koš vyhrál i Detroit, který zdolal Cleveland 115:113. Vítěznou trefu zaznamenal Derrick Rose 27 sekund před koncem. Zápas dokončil s 24 body, Andre Drummond, který pak završil výhru trestným hodem, přidal 23 bodů a 20 doskoků. Detroit ještě ve čtvrté čtvrtině prohrával o 12 bodů.

Velký obrat předvedlo i Sacramento, které ve třetí čtvrtině prohrávalo na hřišti Phoenixu o 21 bodů, ale pak Kings povedenou pasáží (30:8) získali vedení na svou stranu a dovedli zápas k vítězství 114:103. De’Aron Fox k tomu přispěl 27 body, Phoenixu nepomohlo 34 bodů Devina Bookera, který v sedmém utkání za sebou dal alespoň 30 bodů a vylepšil klubový rekord.

Nejlepší tým Západní konference Los Angeles Lakers bez potíží vyhrál 117:87 nad New York Knicks a připsal si šestou výhru za sebou. LeBron James nastřílel 31 bodů, zápas ale nedohrál jeho hvězdný spoluhráč Anthony Davis. Utkání pro něj skončilo ve třetí čtvrtině po pádu na záda při obranném zákroku. Rentgen vyloučil zlomeninu, s pohmožděnou křížovou kostí jej ale čekají ještě další vyšetření. 

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...