Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Armstrong má lepší formu než Contador

Sport

  14:14
LAS PALMAS - Sedminásobný vítěz Tour de France Lance Armstrong na závěr soustředění stáje Astana na Kanárských ostrovech ukázal svou sílu. V třináctiprocentním stoupání na vrchol Masca nechal daleko za sebou vítěze letošního Gira d'Italia a Vuelty Alberta Contadora.

Španěl Contador (vlevo) a Lance Armstrong budou závodit bok po boku v Astaně. foto: AFP

"Lance je stejně silný jako v roce 2003," řekl americký cyklista Levi Leipheimer o svém krajanovi a týmovém kolegovi. Podle mluvčího Astany Philippea Maertense je sedmatřicetiletý Armstrong při svém návratu po třech letech v mimořádně dobré kondici. "Z pohledu fyzičky je ze všech cyklistů momentálně pravděpodobně ten nejsilnější," poznamenal.

Španěl Contador, který nedávno prodělal operaci nosní kůstky a tři týdny netrénoval, nepovažuje společný trénink s Armstrongem jako signál rozložení sil. "Moje koncentrace směřuje k červencové Tour, kterou chci podruhé vyhrát," poznamenal vítěz Tour de France z roku 2007.

Před začátkem soustředění se Armstrong nechal slyšet, že je ochoten na Tour jet i v roli "nosiče vody". Pokud bude Contador nebo někdo jiný z jezdců Astany v lepší formě, je připraven ho v roli lídra podpořit.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...