Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Armstrong se vrací do pelotonu

Sport

  14:23aktualizováno  18:52
ALBUQUERQUE - Cyklista Lance Armstrong se po měsíční pauze zaviněné zlomeninou klíční kosti vrátí do pelotonu v závodě Kolem Gily v Novém Mexiku. Vedení Mezinárodní cyklistické unie (UCI) chtělo původně účast sedminásobnému vítězi Tour de France zakázat, po dohodě s organizací USA Cycling však nakonec ke zřídka využívanému pravidlu nesáhlo.

Legendární Lance Armstrong při Tour Down Under. foto: ČTK

Podle regulí může UCI profesionálním stájím zakázat start na menších závodech, mezi které patří i závod podél řeky Gily. "My bychom Lance na závodě Kolem Gily rádi viděli. Bylo by to skvělé pro cyklistiku v Americe, ale bohužel, tohle je rozhodnutí UCI," uvedl mluvčí amerického svazu Andy Lee předtím, než světová unie své rozhodnutí změnila.

Spolu s Armstrongem se tak v závodě představí i jeho kolegové z týmu Astana Levi Leipheimer a Chris Horner. Sedmatřicetiletý Armstrong, který se k profesionální cyklistice vrátil po více než tříleté pauze, nezávodil od konce března, kdy si při závodě Castilla a León ve Španělsku zlomil klíční kost.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...